Get Adobe Flash player

Pogosta vprašanja

Hitro in enostavno lahko odgovor na vaše vprašanje najdete v pogostih vprašanjih:

 • Kako poteka ABC telovadba?

Od prvega do tretjega leta otroci vadijo v spremstvu enega odraslega, od četrtega leta naprej pa otroci vadijo samostojno, v starostno poenotenih skupinah. Vadba poteka enkrat tedensko, na isti lokaciji in zajema 30 vadbenih ur. Osnovna vsebina je telovadba, ki temelji na gimnastiki, razvoju osnovnih motoričnih sposobnosti in na gibalnih spretnostih ter je prilagojena posameznim starostnim stopnjam, predznanju in količini vadbe. 

 • Kaj mora imeti otrok oblečeno in obuto za ABC telovadbo?

Zaželjena so udobna športna oblačila (trenirka, pajkice, majica s kratkimi rokavi) in čisti copati z nedrsečim podplatom. Pri programih, kjer so v prvi vrsti igre z žogo, pa priporočamo športne copate.

 • Ali mora biti pri vadbi s starši vedno prisoten eden od staršev, ali lahko vadbo z otrokom obiskuje tudi babica/dedek?

Seveda lahko. Le da otroka na uri vedno spremlja ena odrasla oseba.

 • Koliko so pri vadbi otroci s starši, starši aktivni?

Pri starosti 1-3, so starši aktivni celo uro, kar pomeni, da se z otroki igrajo uvodno igro, sodelujejo pri gimnastičnih vajah in jih spremljajo na poligonu. Pri strarostni skupini 3-4 leta, pa so starši aktivni v prvi polovici leta, v drugi polovici pa otroke navajamo na samostojnost in starše postopoma umikamo iz vadbe.

 • Ali tudi starši potrebujemo športno obutev za vadbo z otroki?

Predvsem je pomembno, da je obutev v kateri telovadite ČISTA. Priporočamo športno obutev, lahko pa imate tudi nedrseče copate.

 • Kakšna je razlika med vadbo 2-4 leta in 3-4 leta?

Pri vadbi 2-4 so starši prisotni tekom celega leta na uri vadbe. Pri 3-4, pa starši sodelujejo na vadbi v prvi polovici leta, v drugi polovici pa otroke navajamo na starostno skupino 4-6, na samostojnost in starše postopoma umikamo iz vadbenih ur.

 • Kako vsebinsko poteka vadba otroci s starši (1-4 let) in kako vadba od 4. leta naprej?

Na začetku vsake ure se z otroki pozdravimo, povemo in delimo vse novice minulega tedna. Pri vadbi s starši se v uvodnem delu vsi skupaj igramo eno izmed tekalnih iger. Sledijo vaje za razvoj motorike, kjer so starši v glavnem motivatorji. Pri teh vajah oponašamo različne živali, izvajamo vaje z mehko žogo, kolebnicami inp. V glavnem delu postavljamo različne spretnostne poligone, kjer otroci osvajajo različna plezanja, lazenja, skoke, ravnotežne vaje inp.

Pri vadbi od 4. leta naprej se sistem vadbe spremeni. Otroci vadijo samostojno, zato so tudi igre v uvodu različne. Uvodni igri prav tako sledi sklop vaj za razvoj motorike, kjer so naloge že veliko bolj zahtevne. V glavnem delu, pa otroke razdelimo v več manjših, homogenih skupin. Otroci vaje, ki so tisti dan na programu izvajajo po postajah, tako da so na posamezni postaji cca 10-15 min.

 • Naš otrok si je premislil in ne želi obiskovati več vaše telovadbe. Bi pa z veseljem hodil na nogomet. Ali lahko zamenjamo program med letom?

Seveda lahko. Pokličite nas na info telefon, ali nam napišite elektronsko pošto in vse se lahko dogovorimo.

 • Naš otrok ne želi več obiskovati žogarije. Prav tako ga ne pripravimo, da bi obiskoval kak drug program. Kaj se lahko dogovorimo, glede na to da smo poravnali celotno letno vadnino?

V Abc športu imamo res veliko različnih programov in brez problema se dogovorimo, da razliko kompenziramo, pri katerem izmed sezonskih programov, rolanje, smučanje, drsanje... Če vam to ne odgovarja, vam lahko za razliko pripravimo dobropis, ki ga lahko izkoristite v enem letu, za katerikoli program.

 • Imamo dvojčici/ka, stari/a 2 leti. Ali ju na vadbi lahko spremlja samo eden od staršev?

Super je, če ima vsak otrok svojega spremljevalca. Če to pri vas ni izvedljivo, lahko oba otroka spremlja ena odrasla oseba. Vam bomo na pomoč priskočili vaditelji.

 • V čem je razlika med telovadbo za otroke 3-4 leta in 4-6 let?

V starostni skupini 3-4 leta, so na začetku leta starši prisotni na vadbi. V drugi polovici leta se starši postopoma umikajo iz vadbe. 

Pri skupini 4-6 let, pa so otroci samostojni že od prve vadbene ure naprej.

 • Ali lahko pridemo samo pogledati kako telovadba poteka?

Seveda. Prva ura, ki jo obiščete je poskusna in brezplačna. Tako se boste lažje odločili, če vam program odgovarja.

 • Ali imamo kaj popusta na ceno, če vaše programe obiskuje več članov družine?

Seveda. Pri vključitvi 2 članov družine, vam za drugega člana priznamo 20% popusta na znesek vadnine. V kolikor se ceni programa razlikujeta, vsakemu članu priznamo 10% popusta na vadnino. Pri vključitvi 3 članov družine pa vam za drugega priznamo 20% popusta na vadnino, za tretjega pa 30% popusta na vadnino. V kolikor se cene programov razlikujejo, vsakemu članu priznamo 15% popust na znesek vadnine. Članarina pa se poravna v celoti za vsakega družinskega člana.