Get Adobe Flash player

ABC akrobatika

Le kdo si ne želi obvladati vsaj osnov gimnastičnih ali cirkuških vragolij? Ni treba vseh svojih športnih ali gibalnih ambicij usmeriti v gimnastiko, da se naučiš postaviti na roke, narediti premet, preval ali celo salto, preskočiti kakšno oviro ali izvajati prvine na prožni ponjavi.

Vsi smo že videli nogometaše, ki se veselijo zadetka s salto ali premetom, poznamo smučarje, ki se s cirkuško spretnostjo rešujejo pred padcem, košarkarje ali rokometaše, ki se kot mačke ujamejo po na videz hudih padcih, prijatelje, ki skačejo z visokih pečin v vodo, virtuoze na gorskih kolesih, rolkah, rolerjih, drsalkah ali deskah na valovih. Vsi ti in še mnogi drugi so boljši, uspešnejši in manj pogosto ali nikoli poškodovani zaradi spretnosti, ki so jih pridobili z vadbo akrobatike.

Program ABC akrobatike je namenjen šolskim otrokom, ki želijo izboljšati svoje spretnosti na parterju oz. akrobatski stezi ter pri preskoku čez kozo ali skrinjo in prvinah na prožni ponjavi. Namenjen je tudi vsem, ki poznajo pomen akrobatike kot dopolnilne aktivnosti pri katerem koli drugem športnem udejstvovanju. Akrobatika lahko zelo izboljša splošno koordinacijo gibov, ki se kaže s spretnostjo v izvedbi gibanja ter pri orientaciji in obvladovanju telesa oz. njegovih delov v prostoru in času. Z akrobatskimi prvinami razvijamo vse oblike moči, najbolj pa odrivno moč, izboljšamo ravnotežje, razvijamo hitrost in izboljšamo gibljivost v ramenskem sklepu, hrbtenici in kolčnem sklepu.

S postopno vadbo preprostejših gibalnih spretnosti bomo z lahkoto osvajali akrobatske prvine, s katerimi bo vadba varnejša, samopodoba boljša, motivacija spodbujena in pogum večji. 

Znotraj vadbene ure se vadeče razdeli na ZAČETNIKE in NADALJEVALCE. Program ABC akrobatike lahko otrok obiskuje 1x ali 2x tedensko.

  • URNIK: 

Za prijavo na program izpolnite spletno prijavnico:

Prijavite se